06 31 09 16 00 webmaster@zkklemmer.nl

Drie Lemsters ontmoeten elkaar tijdens oefening…. aanboord  van Zr. Ms. Johan de Witt

De Koninklijke Marine oefent sinds vorige week voor het eerst met 3 NH90’s tegelijk aan boord van het amfibisch transportschip Zr. Ms. Johan de Witt. De maritieme gevechtshelikopters doen mee in de Fleet Operational Sea Training, waarin ze verschillende aspecten van oorlogsvoering beoefenen. De oefening vindt plaats voor de Britse zuidkust.

De 3 Lemsters ontmoeten elkaar voor het eerst als zeekadet en zeekadet officier bij het Zeekadetkorps Lemmer op het korpsschip ex Hr. Ms. Roermond. Dit schip is een oude mijnenveger van de marine die 19 jaar geleden aangekocht is door het Zeekadetkorps Lemmer. Dit is het moment dat zij elkaar voor het eerst ontmoet hebben. Thomas en Jarno waren toen 10 jaar oud.

Nu, 19 Jaar later, kwamen zij elkaar weer tegen aan boord van Zr. Ms. Johan de Witt en hebben ze alle 3 een prachtige en uitdagende baan bij de Koninklijke Marine. Echt uniek.Thomas Zirkzee heeft de functie van kabelgast aan boord in de rang van Matroos 1 Nautische dienst, Jarno van Dijk is Adelborst en is in opleiding tot Officier Technische dienst. De oudste van het stel, Janhein van Leuveren, is Adjudant Nautische dienst en heeft de functie van chef operationele dienst. Het Zeekadetkorps Lemmer blijkt dan ook maar weer een mooie kweekvijver voor de Marine (en de Koopvaardij).