06 31 09 16 00 webmaster@zkklemmer.nl

Zeekadet worden

Hier vind je alle informatie over hoe een zeekadet te worden bij het Zeekadetkorps Lemmer

Dé allerleukste club van Lemmer!

Zeekadet worden!

Jongens en meisjes in de leeftijd van 9 tot en met 15 jaar kunnen lid worden. Na een gratis proefperiode van 3 weken ofwel, 3 korps dagen, moet er besloten worden of je zeekadet wil worden. Hij/zij ‘monstert aan’ als aspirant Zeekadet. 

Je kan niet wachten?

Je hoeft natuurlijk niet 3 weken te wachten. Als je het zeker weet neem je een van je ouders mee om je in te schrijven. En dan regelen we het per direct.

Kennismaken

Je kan drie zaterdagen met de Zeekadetten (gratis) meedoen om te kijken of je het leuk vindt. Tijdens de zaterdagen maak je met alle onderdelen kennis om zo een goede indruk te krijgen wat het nu eigenlijk is om een zeekadet te zijn.

Ja, Ik wordt Zeekadet!

Op de derde zaterdag moet je een keus maken om Zeekadet te worden. Dit moet samen met je ouder(s) aan boord gebeuren. De Commandant of Eerste Officier schrijft je dan in.

Tijdens het intake gesprek worden er gegevens ingevuld en wordt de informatiemap aan de ouder(s) overhandigd.

Schrijf je alvast in

Via de knop hieronder krijg je ons inschrijfformulier. Vul dit alvast zoveel als je kan in en neem het mee naar de Roermond of stuur het naar de commandant@zkklemmer.nl. De commandant vult de rest van de gegevens in en je bent snel zeekadet!!!

A t/m Z informatie

GEWELDIG! Je wordt Zeekadet! Een goede beslissing waar je absoluut geen spijt van krijgt. Samen met je ouder(s) schrijf je je in als zeekadet. Dit gebeurt door de Commandant of Eerste Officier. Er worden formulieren ingevuld en getekend.

En dan…
Je bent nu “Aspirant Zeekadet”. Je leert zo snel mogelijk de weg aan boord kennen (en ook in het donker) Je krijgt een “takenboek”. In dit boekje staan allemaal taken die je moet uitvoeren. Nadat je alle taken klaar hebt kom je in aanmerking voor de volgende rang: Zeekadet 3e Klasse.

Verplichte kosten

  1. Contributie – € 13,50 per maand
  2. Borg uniform – € 50,-
  3.  Werkpak in overleg

Het kledingpakket bestaat uit: werkhemd, werkbroek, T-shirt en een pet. Het uniform wordt pas verstrekt na ontvangst borg en aankoop van gladde lederen schoenen (bij voorkeur KM schoeisel). Het werkpak wordt geregeld in overleg met het Hoofd Logistieke Dienst.

euro

Het werkpak, dat door alle zeekadetten wordt gedragen bij de meeste activiteiten, bestaat uit een blauwe broek, blauw hemd en riem. Optioneel zijn het petje en wollen trui.

 

Het werkpak (+pet) moet zelf aangeschaft worden, het daagsblauw wordt in bruikleen , met een borgsom, verstrekt waarbij de zeekadet verantwoordelijk is voor het onderhoud ervan. U gaat naar onze webshop om direct kleding te kunnen bestellen.

IMG_5420

Het ‘daagsblauw’; het uniform dat wordt gedragen bij speciale gelegenheden. Dit wordt verstrekt vanaf zeekadet der derde klasse. Doel van het uniform is ongeacht sociale of culturele achtergronden de zeekadetten er het zelfde uit te laten zien en hun dit ook te laten beseffen. Binnen het korps geldt inzet en instelling als graadmeter en niet de afkomst!
Het uniform wordt pas verstrekt na ontvangst borg en aankoop van gladde lederen schoenen (bij voorkeur KM schoeisel).

Voor kampen en excursies
Kampen met de Roermond – Zomerkamp, Herfstkamp. Een ding is altijd zeker, het is altijd gezellig! De kadetten hebben tijdens de kampen altijd wat te doen en slapen dan ook aan boord.

Excursies – Vorig jaar zijn wij met de Roermond naar Lelystad gevaren en hebben hier gelegen voor de honderd jaar Zuiderzeedagen. Ook zijn de kadetten naar maritieme opleidingen gegaan. En zijn we in de toekomst nog veel meer van plan.

Ons schip

Download ons A->Z document met alle informatie voor u als ouder(s).

de Zeekadet

Inschrijven

Samen met de Commandant en je ouder(s) (en eventueel iemand die je al kent) kijk je eerst aan boord van de Roermond. Klik op de onderstaande link om het inschrijfformulier te downloaden. Vul dit alvast in en neem het mee naar de Roermond.

Kosten

De contributie is € 13,50 per maand. Banknummer is: IBAN NL20RABO0326136878 t.n.v. Stichting Zeekadetkorps Lemmer

Kleding

De zeekadet draagt een “werkpak” (met evt. een trui en pet) en bij officiële gebeurtenissen een uniform. Het werkpak verschilt enigzins per afdeling. Het werkpak is eigendom. Het uniform wordt in bruikleen verstrekt.

Het Zeekadetkorps Lemmer

HET KORPS

Op zaterdag 7 oktober 2000 om 13.00 uur was de eerste korpsdag                  van het Zeekadetkorps Lemmer, de aspirant zeekadetten kwamen                  bijeen in het clubgebouw van de watersportvereniging Zevenwolden              te Lemmer.

Met een vlet (opgetuigd en wel), een tweetal rubberboten en een peddelboot gingen ze van start. In 2002 heeft het Zeekadetkorps Lemmer de voormalige mijnenveger ‘Roermond’ aangekocht en sindsdien is zij als opleidingsschip (o/s) Roermond de trots van het korps

HET SCHIP

Hr. Ms. Roermond (M 806) werd gebouwd door de N.V. Dok en werf Mij. Wilton Fijenoord te Schiedam en werd op 13 augustus 1955 te water gelaten en op 29 december 1955 in dienst gesteld. Midden 1987 is de Hr.Ms. Roermond voor de laatste maal uit dienst gesteld, als laatste duikvaartuig van de Dokkumklasse, en in de haven van Den Helder geconserveerd opgelegd. Het werd uiteindelijk in 1996 sterk verwaarloosd in bruikleen aan Zeekadetkorps Delfzijl gegeven. Het zeekadetkorps Delfzijl kreeg echter ook de beschikking over de ex Hr. MS Naarden, dat nog wel in operationele staat verkeerde. De Roermond kwam zo in 1997 weer in Den Helder te liggen. Kort daarna is het schip verkocht aan een firma op Texel, die echter geen vergunning kreeg om de ex Hr.Ms. Roermond, samen met de ex Hr. Ms. Drachten te exploiteren. Beide schepen lagen zo ongebruikt in de haven van Den Helder. In 2001 is het schip door Zeekadetkorps Lemmer, het jongste korps van Nederland, aangekocht om als opleidingsschip te dienen.

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt altijd gratis komen kijken en je mag 3 keer gratis korpsdagen meedraaien voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.