06 31 09 16 00 webmaster@zkklemmer.nl

De vloot

Dé allerleukste club van Lemmer!

Ex. Hr. Ms. Roermond

 

In Den Helder heeft het schip in 2001 een onderhoudsbeurt gekregen, waarna het naar Lemmer is gesleept, waar het door Zeekadetkorps Lemmer verder is gerestaureerd. Daarnaast gebruikt het Zeekadetkorps Lemmer het schip als opleidings- en verblijfsruimte. Na succesvolle proefstarten en proefdraaien aan de kade, voer de Roermond op zondag 27 mei 2018 na 31 jaar weer zelfstandig en op eigen motoren uit.

Sindsdien zijn er meerdere tochten ondernomen, o.a. naar Harlingen (uitgebreide proefvaart), Lelystad (tbv 100 jaar Zuiderzee wet), nogmaals Lelystad (Zomerkamp Zeekadetkorps Nederland) en een aantal rondvaarten over het IJsselmeer bij haar ligplaats Lemmer.

 

RS Quest

Dit snelle zeilbootje wordt gebruikt om de zeekadetten te leren varen in een snelle, polyester, zeilboot. Het zeilen is totaal anders dan in een beenhakker. Met de RS Quest worden regelmatig zeilwedstrijden gehouden met andere korpsen door heel Nederland.

MOB boot

Een kleine rubberboot die voornamelijk gebruikt wordt voor het klussen maar ook gebruikt mag worden voor als er een Man Over Boord gaat (MOB). 

 

Beenhakkers

De (twee) stalen vletten worden gebruikt om elke zeekadet te leren zeilen, roeien of wrikken. Deze 6 meter lange vlet kan tegen een stootje en je kunt hier gemakkelijk in leren zeilen. Het roeien en wrikken gaat wat zwaarder als je nog een jonge kadet bent, maar door genoeg te oefenen en de techniek te leren, kunnen ook de jongere zeekadetten met de vletten overweg.

Zeilen in WR-1 sloepen

Tijdens de zomerkampen wordt er vaak gezeild in de WR-1 sloepen. Deze WR-1’s zijn dan in bruikleen van de Koninklijke Marine.

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt altijd gratis komen kijken en je mag 3 keer gratis korpsdagen meedraaien voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.