06 31 09 16 00 webmaster@zkklemmer.nl

Activiteiten

Elke zaterdag komen de zeekadetten van 10.00 uur tot 17.30 samen aan boord van de Roermond.

leukste club van Lemmer

Korpsdag

Zaterdag

10.00 – ca. 17.30 uur

Vaardagen

Vaardagen 2019 moeten nog bepaald worden

Zomerkamp

Een week op pad tijdens de zomervakantie.

Wat doen we op een zaterdag?

Op een zaterdag doen de kadetten allemaal verschillende dingen. Als je bij de technische dienst zit ben je vaak bezig in de machinekamer. Als je werkt in de logistieke afdeling heb je een grote kans dat je wat aan het doen bent in de keuken. En die keuze ligt natuurlijk helemaal aan jou zelf!

Tijdens de wintermaanden wordt er van 11.00 tot 13.00 uur theorie instructie gegeven. De praktijk instructies vinden het gehele jaar door plaats, tijdens bovengenoemde activiteiten.

Elk jaar worden kampen georganiseerd, waar er òf met de Roermond op wordt uitgetrokken òf met tenten en vletten, naar verscheidende locaties zoals het Ijselmeer. 

Tijdens deze kampen wordt het geleerde in de praktijk gebracht; de hofmeesters slaan aan het koken, de machinisten zorgen dat alles blijft draaien en de nautische dienst zorgt dat het schip gevaren wordt. Daarnaast wordt veel tijd besteed aan zeilen, roeien, het maken van trektochten, zwemmen en ga zo maar door; alles op, rond in en met het water.

 

 

Wat verder weg?

De zeekadetten zijn over de hele wereld verspreid en regelmatig vinden uitwisselingen plaats. De mogelijkheid bestaat dat de zeekadetten naar Canada, Verenigde Staten, Groot Brittannië, België, Japan, Zweden, Hong Kong, Zuid-Afrika, Bermuda en Korea kunnen gaan, om daar kennis te maken met andere zeekadetten en hun cultuur.

 

 

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt altijd gratis komen kijken en je mag 3 keer gratis korpsdagen meedraaien voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.